Višňové nanuky

Višňové nanuky

Milují je děti i dospělí. Co je to? Nanuky! A nejlepší jsou ty domácí. Bez přidaných barviv, spousty cukru a dalších všelijakých éček.

Na ty nejlepší nanuky, které hravě připravíte společně s dětmi je potřeba jen pár základních ingrediencí, mixér a nanukové formičky, které dnes seženete skoro všude.

Ingredience na 8 nanuků:

  • 200 gramů vypeckovaných višní
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1/2 vaničky tvarohu
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • voda + lžíce Maizeny
💡
Chutné nanuky jsou například z červeného i černého rybízu, zahradních i lesních jahod, malin i borůvek. Můžete však použít i broskve, meruňky banán i kiwi.

Postup přípravy nanuků:

Vypeckované višně s kokosovým cukrem lehce povaříme. Zatímco se nám vaří višně, vedle v misce smícháme maizenu s troškou vody.

Jakmile višně trošku povaříme, rozmixujeme je ponorným mixérem. Opět dáme na sporák a přidáme maizenu.

Krátce povaříme a odstavíme z plotny. Během chladnutí mícháme. Směs začne houstnout.

Jakmile višňová směs zcela vychladne, ručním šlehačem zašleháme tvaroh a zakysanou smetanu.

Následně už jen plníme tvořítka a dáme na pár hodin (nejlépe přes noc do mrazáku).

💡
Zmrazené nanuky z formy vyndáte snadno tak, když je krátce opláchnete v horké vodě. Teplo nanuk uvolní a z formy pak jde lehce vytáhnout bez rizika ulomení držátka.

Takovéhle nanuky dětem s klidným svědomím dám během dne jako součást svačiny. Ovoce, tvaroh, minimum sladidel.

Chuť je skvělá. Ozkoušena na více dětech.

Který nanuk nebo zmrzlinu máte nejraději vy nebo vaše děti? Jaké zmrzliny doma děláte? Podělte se s námi o vaše tipy, recepty a zkušenosti.

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!