Přesnídávky bez cukrů a škrobů
Udělejte svým nejmenším nebo klidně i sobě úžasně sladké a krásně barevné přesnídávky plné živin bez přidaného cukru, škrobů a dalších nesmyslů. Příprava i s nalitím do sklenic vám zabere max. půl hodiny a výsledek opravdu stojí za to.
Přesnídávku můžete udělat téměř z jakéhokoliv ovoce nebo zeleniny. Nyní se nabízejí jablka, hrušky, dýně, řepa. A samozřejmě jejich nejrůznější mixy.
Letos se nám jablka neurodily, ale vloni jich bylo požehnaně – to jsme z nich nadělali povidla – recept zde a čistě jablečné pyré – mimochodem se dá ve veganských receptech používat místo vejce jako pojidlo.
Letos jablka dostáváme (děkujeme Renčo) a co nestíháme sníst zpracujeme s dalšími ingrediencemi jako skvělou svačinku do školky nebo na výlet.
Ingredience:
4 jablka
1 hruška
2 červené řepy
3 jablka
2 hrušky
1/2 menší dýně hokkaido
Postup:
Stačí jen uvedené suroviny nakrájet na menší kousky, podlívám úplně malinko vodou – aby se ovoce nepřipalovalo a vařím cca 15 minut do změknutí.
Následně jen rozmixovat tyčovým mixérem. Ještě horké nalít do vysterilizovaných sklenic, otočit víčkem dolů a nechat přes noc vychladnout.
Nápadům a kombinacím se meze nekladou. Máme vyzkoušenou také kombinaci jablek a brokolice – chutná skvěle. Nebo samotná jablka doplněná o pravou skořici – taková voňavá vánoční kombinace.
Připravujete i vy domácí přesnídávky a pyré? Holdujete nějaké zajímavé kombinaci? Inspirujte nás, rády s Nel vyzkoušíme něco nového.