Ovesné lívanečky
Ovesné vločky jako skvělý zdroj energie
Ovesné vločky jsou skvělou snídaní, která vás dokonale zasytí, aniž byste snědli příliš mnoho kalorií. Lidoví léčitelé oves doporučují nejenom jako chutné jídlo, ale také jako lék. Oves také účinně snižuje hladinu cholesterolu.
V tomto vynikajícím zdroji energie se totiž skrývá 66 % sacharidů, 16 % bílkovin, 7 % tuku a také 12 – 14 % vlákniny. Ovesné vločky mohou také pomoci snížit hladinu cukru v krvi, a to zejména u lidí, kteří mají nadváhu nebo mají cukrovku 2. typu.
Přípravu ovesných vloček hravě zvládne i malé dítě. Chutnají skvěle na slano i na sladko. Proto přicházím s tipem na rychlou nedělní snídani. Ovesné lívanečky. S meruňkami jsou naprosto delikátní. A když vstáváte před šestou, zaručuji, že vám také spraví náladu.
Ingredience na 2 porce:
150 gramů ovesných vloček
2 lžíce hrašky (vanilková) + 80 ml vody = náhrada za 2 vejce
200 ml rostlinného mléka (použila jsem oříškové)
špetka soli
kokosový olej na potření pánvičky
Postup:
Veškeré ingredience jsem nasypala do mixéru a umixovala jsem těsto. Zde není potřeba žádný výkonný mixér – použila jsem tyčový s nádobkou. Lívanečky jsem smažila na mírné teplotě. Hotové jsou opravdu za chviličku.
Protože je nyní sezóna meruněk, podávala jsem je s domácím meruňkovým džemem a posypané meruňkami a polovinou banánu. Ovesné lívanečky jsou nejen rychlé hotové, ale také velmi chutné a syté.