Orzo s kuřecím a pórkem
Znáte orzo? Je to druh těstovin, který má tvar malých zrn rýže. Ve skutečnosti je vyroben z tvrdé pšeničné mouky.
Dětem moc chutná, nám taky, ale jako hlavní výhodu vidím, že jde o super ingredienci do receptů z jedné pánve.
Její malý tvar a textura jí umožňují absorbci různých omáček a chutí, což z ní dělá populární přísadu do polévek, salátů a hlavních jídel. Skvěle chutná ve studených i teplých pokrmech.
Ingredience na 4 - 5 porcí:
- 1 hrnek orzo těstovin
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1/2 pórku nakrájený na kolečka
- kuřecí maso z vývaru nebo kus pečeného kuřete
- 1 kostka žervé nebo kelímek kozí Lučina
Postup přípravy:
Do hrnce nebo větší pánve nasypejte orzo, přidejte nakrájený pórek, hrášek a na kousky natrhané kuřecí maso a celé to zalijte asi 700 ml vařící vody.
Vaříme asi 20 minut za občasného míchání, aby se nepřipalovalo.
Poté, co je hotovo jen vmícháme kostku žervé. Moc dobré je to i s kozí Lučinou, kterou jsem použila kvůli Nelči.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Orzo je také skvělé k přípravě pokrmů ve stylu pilaf. Nejdříve orzo orestuji na oleji přidá se zelenina a koření a poté se zalije vývarem nebo vodou, dokud se těstoviny neuváří.
Znáte orzo těstoviny? Vaříte je doma? A máte nějaké oblíbené recepty?