Orzo s kuřecím a pórkem

Orzo s kuřecím a pórkem

Znáte orzo? Je to druh těstovin, který má tvar malých zrn rýže. Ve skutečnosti je vyroben z tvrdé pšeničné mouky.

Dětem moc chutná, nám taky, ale jako hlavní výhodu vidím, že jde o super ingredienci do receptů z jedné pánve.

Její malý tvar a textura jí umožňují absorbci různých omáček a chutí, což z ní dělá populární přísadu do polévek, salátů a hlavních jídel. Skvěle chutná ve studených i teplých pokrmech.

Ingredience na 4 - 5 porcí:

  • 1 hrnek orzo těstovin
  • 1 hrnek mraženého hrášku
  • 1/2 pórku nakrájený na kolečka
  • kuřecí maso z vývaru nebo kus pečeného kuřete
  • 1 kostka žervé nebo kelímek kozí Lučina
💡
Orzo těstoviny můžete zakoupit dnes v mnoha obchodech s potravinami, a to jak v supermarketech, tak i online např. na Rohlíku.

Postup přípravy:

Do hrnce nebo větší pánve nasypejte orzo, přidejte nakrájený pórek, hrášek a na kousky natrhané kuřecí maso a celé to zalijte asi 700 ml vařící vody.

Vaříme asi 20 minut za občasného míchání, aby se nepřipalovalo.

Poté, co je hotovo jen vmícháme kostku žervé. Moc dobré je to i s kozí Lučinou, kterou jsem použila kvůli Nelči.

Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

💡
Do receptu jsem použila kuřecí maso z vývaru. Děti mi maso ve vývaru nejí, tak se ho vždy snažím zpracovat jinak. 

Orzo je také skvělé k přípravě pokrmů ve stylu pilaf.  Nejdříve orzo orestuji na oleji přidá se zelenina a koření a poté se zalije vývarem nebo vodou, dokud se těstoviny neuváří.

Znáte orzo těstoviny? Vaříte je doma? A máte nějaké oblíbené recepty?

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!