Nadýchaný perník - vegan
Již delší dobu jsem toužila po perníkové chuti. Pohankový perník mě moc neoslovil, tak jsem pátrala dál a dnes jsem tu chuť maximálně vyladila! Děkuji Renči za tip, který jsem si upravila dle obrazů svého.
Je vláčný, nadýchaný a voní po celém bytě! Rozpis receptu je na větší hluboký plech, množství surovin si upravte dle libosti.
Ingredience:
1,5 hrnku špaldové hladké mouky
1,5 hrnku pohankové mouky
1 sáček vinného kamene
4 lžíce kvalitního kakaa
1 lžička skořice
2 hrnky rostlinného mléka (použila jsem rýžové)
0,5 hrnku oleje (použila jsem kokosový)
2 lžíce vanilkové hrašky rozmíchané ve 40 ml vody (supluje v receptu vejce) nebo 1 vejce
5 lžic marmelády (použila jsem domácí meruňkovou bez cukru)
0,5 hrnku sladěnky
Postup:
Ve dvou miskách si zvlášť smícháme suché a mokré ingredience, které následně spojíme v jednu polotekutou směs. Na plech si rozprostřeme pečicí papír na který vylijeme těsto a pečeme asi 30 minut v předem na 180°C vyhřáté troubě.
Jednoduché, rychlé a skvělé. A pohanku tam nikdo hledat nebude. 🙂
Poznámka:
Nebála bych se s tímto receptem dále experimentovat. Přidat do těsta oříšky, nastrouhaná jablka nebo řepu. Polít perník čokoládou, posypat kokosem.