Mražené banány aneb nanuky bez výčitek

Mražené banány aneb nanuky bez výčitek

Dnes jen taková rychlovka. Ale za to velice chutná a hlavně studená. Je léto, čas zmrzlin, nanuků, sorbetů. Ale co dát dítěti bez výčitek, přidaného cukru, tak aby si pochutnalo? Mražený banán s čokoládou a oříšky a lyofilizovaným (mrazem sušeným) ovocem.

Banány jsem původně připravila dětem, které jsme zvali na Neli narozeninovou oslavu. Chutnaly však druhý den také všem dospělákům.

1WP_20170630_17_49_43_Pro

Ingredience:

Dobře zralé banány
Lékařské špachtle (pořídíte v lékárně), bohatě však postačí také pevná brčka či špejle
Kvalitní čokoládu (doporučuji nad 70 %)
Zdobení dle chutí (použila jsem mleté mandle a mrazem sušené jahody)

Postup:

Večer si banány oloupejte a rozpulte. Přidejte do každého banánu dřívko a odložte s talířem do mrazáku. Druhý den si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přichystejte si posyp dle chuti (příště mám v plánu vyzkoušet jemně mletý kokos a goji).

Teď bude potřeba pracovat rychle. Čokoláda na zmrzlých banánech tuhne opravdu velmi rychle. Potřít celý banán čokoládou a rychle obalit v připravené směsi. Takto jsou „banánové nanuky“ připraveny ke konzumaci. Banán je tvrdší, ale ukousnout jde (tedy žádné z dětí si nestěžovalo).

Připravené nanuky můžete v mrazáku skladovat dalších minimálně 14 dní. Ale garantuji, že tak dlouho vám určitě nevydrží.

Čím se v parných letních dnech ochlazujete vy? Kupujete dětem a sobě nanuky nebo si připravujete doma vlastní?

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!