Knedlíčky s ovocem z kešu "tvarohu"

Knedlíčky s ovocem z kešu "tvarohu"

Minulý týden Neli přišla ze školky s tím, že „to není fér, oni měli knedlíky s jahodama a já omáčku s masem“. V jídelně, která dováží do školky stravu neměli v bezmléčném menu jahodové knedlíky. Musela jsem slíbit, že si je tedy uděláme společně doma.

První velká výzva nastala u shánění jahod. Zelný trh mě zklamal a nabízel pouze polské jahody. Nenechala jsem se však odradit a kilo českých jsme nakonec po oběhnutí snad půlky Brna sehnaly.

Druhou výzvou byly samotné knedlíky. Nechtěla jsem dělat kynutou klasiku už jen proto, že klasické knedlíky k omáčkám Nel nemá ráda. A já tedy také ne. Klasika jsou tvarohové, ale jak je připravit, aby je mohlo naše dítě alergické na mléko?

Ingredience na tvaroh:

250 gramů kešu oříšku (přes noc předem namočit, nebo minimálně na 4 hodiny před dalším zpracováním)
kůra a šťáva z jednoho BIO citronu
2 lžíce kokosového oleje

Ingredience na knedlíkové těsto:

1 hrnek rýžové mouky
trocha kokosového sirupu na polití
rozpuštěné máslo (Alsan)
jahody jako náplň + kdo chce na ozdobu


Postup:

Potom, co se mi přes noc namáčely kešu ořechy jsem se je ráno slila, propláchla a nasypala do mixéru. Společně s citronovou šťávou, kůrou a kokosovým tukem umixujte hladký „tvaroh“. Bude to chvilku trvat, tedy alespoň já jsem tvaroh musela dost odlepovat ze stěn mixéru.

Následně přendejte do misky a postupně přidávejte cca hrnek rýžové mouky. Těsto by nemělo být příliš lepivé. Z výše zmíněných ingrediencí vyšlo 12 knedlíčků.

Vaříme ve vroucí vodě se špetkou soli asi 8 minut. My jsme si nahoru nakrájely zbytek jahod, polily máslem a přidaly na chuť trochu kokosového sirupu. Posyp a polevy jsou však již na vaší kreativitě a chutích.

Upřímně, hrozně jsem se bála, že se mi knedlíky nepodaří a ve vodě mi zůstane rozvařená hmota (první pokus s jinými ingrediencemi takto dopadl). Tento snadný recept však překvapil nejen rychlostí přípravy, ale také chutnal skvěle.

Odebírejte zdravé recepty do vaší schránky!