Kiwi nanuky
Formičky na nanuky stojí pár korun a naděláte s nimi hodně radosti. V dnešním receptu je však ani potřebovat nebudete. Postačí vám pouze ovoce, v našem případě kiwi, kvalitní čokoláda a pak cokoliv na ozdobení, chcete-li.
A nutno dodat, že domácí zmrzlina nepotěší pouze děti, přidáním kapky alkoholu zajisté potěšíte nejednoho dospěláka.
V parném létě, které u nás momentálně vystřídaly teploty do 20 stupňů jsou mražené pochoutky vhodnou alternativou k těžkým krémovým zákuskům a koláčům. Kdo by také v 35 stupních chtěl doma dobrovolně rozpalovat troubu a péct.
Pokud použijete zralé sezónní ovoce, nemusíte zmrzlinu ani doslazovat. Základ může být pouze z ovocné složky ( u nás je velmi oblíbený meloun), ale tu můžete také volně kombinovat například s jogurtem, tvarohem, smetanou nebo jejich rostlinnými alternativami. V pozadí nemusí zůstat ani čokoláda.
Ingredience:
- Zralé kiwi (množství podle požadovaného počtu kusů, z jednoho kiwi uděláte cca 4 kolečka)
- Kvalitní čokoláda (použila jsem Vivani)
- Nanuková dřívka (pořídíte v papírnictví nebo jako lékařské špachtle v lékárně)
- Mleté oříšky, mrazem sušené ovoce nebo cokoliv dalšího na ozdobu
Postup:
kiwi zbavte slupky a nakrájejte na silnější kolečka. Ta následně napíchněte na nanuková dřívka, Takto připravené kiwi máčejte do rozpuštěné čokolády a ozdobte dle vlastní fantazie a chuti. Potom jen stačí nechat zmrznout v mrazáku a mražená pochoutka je na světě.
V létě jsou u nás nanuky oblíbenou sladkostí, proto se snažím vymýšlet takové, které si můžeme dát bez výčitek. Skvělou kombinací, kterou jsme nyní vyzkoušeli jsou třešně rozmixované s kokosovým krémem.
Děláte doma dětem nanuky? Jaké jsou vaše oblíbené?