Kávové raw koule
Raw koule a tyčinky na milion způsobů. I když bych denně připravila dvojitou dávku, budu muset další den připravovat novou. Raw sladké pochoutky nejčastěji se základem datlové pasty jsou skvělou a zdravou svačinkou nejen na cesty.
Datlová pasta navíc usnadní práci těm, kteří nemá natolik výkonný mixér, který jim pomele větší množství datlí s dalšími surovinami.
Tentokrát jsem experimentovala s mou milovanou kávou a výsledek byl (ano už nezůstala ani kulička) moc dobrý.
Nejmilejší sousedka a zároveň kamarádka (mimochodem má skvělý blog) koule krásně vyfotila. A také říkala, že tyto koule ji připomínají svou chutí Kofilu.
Pokud tedy máte rádi chuť kávy, určitě tyto kuličky vyzkoušejte.
Ingredience:
200 gramů datlí nebo datlové pasty
100 gramů mletých vlašských oříšků
2 kávové lžičky čerstvě umleté kávy
2 lžíce kávy (nápoje)
Postup:
Postup je jednoduchý. Pokud máte již hotovou datlovou pastu, odvažte si uvedené množství do misky. Přidejte namleté ořechy a kávu. Důkladně promíchejte.
Pokud máte celé datle a výkonný mixér, nasypejte veškeré ingredience do mixéru a mixujte.
Potom stačí ukoulet koule. Jak velké je libo. Skladujeme v lednici a vydrží poměrně dlouho. Nám vydržely 8 dní beze změny chuti. Skladuji ve vzduchotěsné uzavřené nádobě.