Jarní těstovinový salát
Venku to vypadá, že konečně začíná jaro. Teploty tomu nasvědčují zatím jen opatrně a občas, ale já už mám chutě odlehčovat po zimě jídelníček.
Netrávit spoustu času v kuchyni, ale jezdit na výlety a celé dny zase trávit na čerstvém vzduchu.
Těstoviny jsou oblíbené asi u většiny dětí. U nás tomu není jinak. Bazalkové pesto děláme pravidelně, zachraňuje nás ve chvílích, kdy není co vařit.
Dnes mám pro vás skvělý veganský jarní recept vhodný nejen pro děti - pesto těstoviny s fazolemi a čerstvou zeleninou.
Před vařením vodu vyměním a vařím v čisté vodě.
Ingredience na 3 - 4 porce:
- 400 g těstovin (např. penne nebo fusilli)
- 1/2 hrnku čerstvé bazalky
- 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička soli
- 1 hrnek vařených bílých fazolí
- 1 hrnek nakrájené čerstvé zeleniny (např. cherry rajčata, ředkvičky, okurky)
Postup:
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu do al dente.
Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte bazalku, vlašské ořechy, olivový olej, česnek a sůl, dokud nezískáte hladké pesto.
V míse smíchejte vařené těstoviny, fazole a nakrájenou zeleninu.
Přidejte pesto a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
Podávejte teplé nebo studené.
Jaké oblíbené rychlovky doma chystáte vy? A zařazujete do jídelníčku pravidelně luštěniny?
Těším se na vaše tipy!