Guacamole
Guacamole, prý tradiční mexická omáčka. Já ji miluju pro svou zvláštní chuť. Koriandr, chilli paprička dodají specifickou chuť. Avokádo máslovost a rajčátka zde pěkně křupou.
S čerstvě upečeným kváskovým chlebem je to hotové „nebe v hubě“.
Ingredience:
4 zralá avokáda
2 rajčata
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 velké hrsti sekaného koriandru – cca 60 gramů
1 lžíce citronové šťávy
sůl a pepř na dochucení
volitelné:
chilli paprička – používám čerstvé, zelené cca 2 kusy
Postup:
Do misky vydlabejte avokáda, která následně rozmačkejte vidličkou a pokapejte citronovou šťávou. Přidejte k nim najemno nakrájenou velkou cibuli, na menší kousky nakrájená rajčata a prolisovaný česnek.
Pořádně vidličkou promíchejte. Nyní přejdeme k dochucení guacamole. Na řadu přichází koriandr. Nešetřete s ním, je zde velmi důležitý. Sůl a pepř přidejte podle chuti.
Pokud budete tuto zdravou pomazánku podávat dětem, vynechejte chilli papričky.
Ubrousku od skvělé: Kakaová Vafle
Guacamole rozhodně doporučuji připravovat čerstvé. V lednici do dalšího dne vydrží – avokádo však trochu zhnědne.
Tip k servírování:
Pokud chcete guacamole servírovat na párty či oslavě, upečte k němu kukuřičné chipsy. Pokud se vám s nimi nechce patlat, lze je také zakoupit v mnohých supermarketech.