Celozrnné palačinky s domácí nutellou
Které dítě by nemilovalo palačinky? To naše by se tedy po nich mohlo utlouct! A je jedno, zda jsou dělané s domácím džemem či naslano s kysaným zelím či špenátem.
Dlouho jsem zkoušela vyladit palačinkové těsto ke spokojenosti všem. Vyzkoušela jsem pohankovou, rýžovou, špaldovou i žitnou mouku. Různá rostlinná mléka. Místo vejce chia nebo lněná semínka. Ale nikdy se mi nepodařily tak, aby byly skvělé, vláčné a chutnaly nám všem.
A dnes přišel ten den, kdy se opravdu povedly a jsou božské. Musím se tedy s vámi podělit o recept na výborné celozrnné palačinkové těsto.
Ingredience:
500 ml rýžového mléka
220 gramů celozrnné špaldové mouky
1 lžička vinného kamene
1 lžíce kokosového cukru
1/2 vanilkového lusku
kokosový olej – lehce potřít pánev před smažením
kokos – na posypání
Z tohoto množství jsem udělala 7 velkých palačinek.
Postup:
Do mísy si nalijte mléko a přidejte veškeré ingredience kromě mouky. Prosátou mouku přisypávejte pomalu a metličkou zašlehávejte do mléka. Když hrknete celou mouku do mléka naráz, vytvoří se vám hrudky, které se fakt blbě rozšlehávají.
Hotové těsto nechejte půl hodinky odpočinout. Potom se již můžete vrhnout na smažení.
Nutella z avokáda
1 zralé avokádo
20 gramů nepraženého raw kakaa
1 lžíce datlového sirupu
3 kapky vanilkového extraktu
Postup:
Postup není nikterak složitý. Kousky vydlabaného avokáda dejte do mixéru, přidejte kakao, vanilkový extrakt a datlový sirup. Řádně rozmixujte v kompaktní pastu. Avokádová nutella je skvělá, jednoduchá na přípravu a na rozdíl od Nutelly z obchoďáku je zdravá a neobsahuje žádné hnusy.