Bábovka s kousky jablek a vůní perníku
Bábovka s kousky celých jablek a vůní perníku. Nic lepšího si na třetí adventní víkend snad ani ke snídani dát nemůžete. Bonus je, že pečení trvá chvilku a ingrediencí potřebujete jen pár. A pokud máte doma malé pomocníky, určitě je do přípravy zapojte. Ten nepořádek všude kolem za tu jejich radost stojí! A je bez vajec.
Ingredience:
300 gramů na kostičky nakrájených a oloupaných jablek
120 gramů Alsanu (másla) rozpuštěného
50 gramů kokosového cukru
280 gramů celozrnné špaldové mouky
1 lžíce koření do perníku (Sonnentor)
1 balíček vinného kamene (kypřicí prášek)
2 lžíce kvalitního kakaa
2 dcl rostlinného mléka
+ tuk na vymazání bábovkové formy
Postup:
Veškeré ingredience kromě jablek smícháme dohromady v těsto. nakrájená jablky vmícháme nakonec. Tedy moc to míchat nejde. Spíš je důkladně obalíme v těstě. Výslednou hmotu vylijte do předem vymazané bábovkové formy a rovnoměrně uhlaďte.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, vyzkoušíme před vyndáním špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Vlažnou bábovku vyklopíme na talíř a po zchladnutí můžete posypat sypkou sladěnkou. Myslím, že moc dobrý by také byla politá vysokoprocentní čokoládou.